En knockout för inkludering: Hisingens Boxningsklubb flyttar till Biskopsgården

En frisk vind, fylld av hopp och framtidstro, tar snart plats i Biskopsgården när Hisingens Boxningsklubb flyttar till nya lokaler på Väderlekstorget 5. I mars 2024 kommer dessa fantastiska nya lokaler bli en ny samlingspunkt för regionens ungdomar. Inte bara för att boxas och träna, utan även för att studera, utvecklas och umgås i en trevlig kafémiljö.

Efter en tid av hot och oro i klubbens tidigare lokaler tar nu Hisingens Boxningsklubb steget mot en ljusare framtid. Det handlar om mer än ett fysiskt byte av omgivningar, det är ett initiativ fyllt med potential att förbättra liv i stort. 'Vår vision är att denna plats kommer bli en trygg hamn för alla de unga förmågor som vi har nöjet att välkomna. Den som kliver in genom våra dörrar har tagit ett steg mot bättre möjligheter och bort från gatorna', säger Ted Kanvik, ordförande i Hisingens Boxningsklubb.

Mini-staden Biskopsgården tar emot detta utflyttade gym med öppna armar. Det nyligen renoverade utrymmet skapar perfekta förutsättningar för boxningsträning och samvaro, inklusive ett generöst ljusinsläpp från stora glaspartier. Dessutom kommer fasighetsägaren att bygga ett utegym i direkt anslutning till den nya boxningsklubben. 'Att gymmet etablerar sig här ser vi som en enorm vinst för Björnen och vi kommer att stödja detta arbete på alla sätt vi kan', säger Peter Karlsson, fastighetschef på Willhem i Göteborg.

Den nya adressen för Hisingens Boxningsklubb kommer att medföra en rad nyskapande aktiviteter. Tävlingar, träningsläger, utökade träningsgrupper och ett separat gym utlovas. Den mycket bättre läget, med goda kommunikationer, ger föreningen fantastiska förutsättningar för en spännande tillväxt.